集成电路技术分享

我要注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

基于Scilab的数字电路设计工具设计

lcytms 发表于 2019-3-22 17:36:52 | 显示全部楼层 |阅读模式

Design of EDA Tool Based on Scilab

宁夏大学物理电气信息学院 张冬 康彩

摘 要:
设计和开发了一种基于Scilab的数字电路设计工具,该系统利用Scilab的SCICOS引擎,可以完成数字电路模型的建模、仿真直至VHDL代码生成。
给出了系统在Scilab环境中二次开发编程的设计和实现过程。
最后给出了一个利用该系统设计和验证数字电路的应用实例。

关键词:
        VHDL;EDA;SCILAB/SCICOS;软硬件联合设计

中图分类号:TP311 文献标识码:A

Abstract
A digital circuit design system as an EDA tool is introduced, the design of this system is based on the Scicos of Scilab.
It has three main functions:1)digital circuit system modeling;2)circuit model simulation;3)converting to the standard VHDL codes.
The programmable design and implementation of the further development of this system running in Scilab environment and an application example to prove the system is introduced.

Key words
        VHDL; EDA; SCILAB/SCICOS; Hardware/Software co-design

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?我要注册

x
 楼主| lcytms 发表于 2019-3-22 17:37:52 | 显示全部楼层
p1

本帖子中包含更多资源

x
 楼主| lcytms 发表于 2019-3-22 17:38:58 | 显示全部楼层
p2

本帖子中包含更多资源

x
 楼主| lcytms 发表于 2019-3-22 17:40:08 | 显示全部楼层
p3

本帖子中包含更多资源

x
 楼主| lcytms 发表于 2019-3-22 17:41:11 | 显示全部楼层
p4

本帖子中包含更多资源

x
 楼主| lcytms 发表于 2019-3-22 17:42:49 | 显示全部楼层
p5

本帖子中包含更多资源

x
 楼主| lcytms 发表于 2019-3-22 17:44:05 | 显示全部楼层
p6

本帖子中包含更多资源

x
hyhyx1 发表于 2019-6-22 10:48:44 | 显示全部楼层
scilab以前没有接触过,但matlab倒是经常用
zxopenfq 发表于 2021-6-1 16:50:33 | 显示全部楼层